STAP 5b: ECOLOGISCH ONDERZOEK

Het stappenplan is uitgebreid met stap 5b: informatie over het ecologisch onderzoek. De gemeente stelt een paar eisen aan dat onderzoek. Lees hieronder de samenvatting, lees het hele verhaal hier.

Samenvatting eisen ecologisch onderzoek:

  • vogelverschrikker Schermafdruk 2015-02-08 16.04.59Een deskundige moet het rapport maken, hij hoeft geen ecologie gestudeerd te hebben maar moet wel kunnen aantonen dat hij over voldoende kennis en ervaring beschikt. 
  • Als je tijdens het broedseizoen gaat bouwen doe je er goed aan om juist voordat ze nesten gaan bouwen de grond ongeschikt te maken voor nestenbouwers en door vogels weg te houden tijdens de bouw.
  • je moet extra aandacht besteden aan het in het bos voorkomende uilen en vleermuizen. Hoe je dit moet doen is volstrekt onduidelijk.

Wij hebben voor het ecologisch onderzoek Thomas Jansen van de onderneming Gebiedsinnovatie ingeschakeld.

Op grond van deze informatie zou een ecologisch onderzoeksrapport dus uitermate summier kunnen zijn. Zolang de hierboven omschreven aspecten besproken worden moet het goed zijn. Momenteel ligt ons rapport bij de betreffende deskundige van de gemeente Almere om het te toetsen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in bureaucratie, kavel, vergunningen en procedures en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op STAP 5b: ECOLOGISCH ONDERZOEK

  1. Pingback: Ecologisch onderzoek afgerond | BOUWEN IN OOSTERWOLD

Reacties zijn gesloten.