AANVRAAG WATERVERGUNNING, AFWATERING EN NAP

Waterschap Zuiderzeeland liet ons weten dat een document miste bij de aanvraag van de watervergunning (onderdeel van de aanvraag Omgevingsvergunning). We dienen ook een dwarsdoorsnede te laten zien van de plekken waar we op het oppervlaktewater lozen, voorzien van de lokale NAP gegevens. De nog te leveren tekeningen mogen we gewoon met de hand tekenen. Aankomende maandag gaan we langs bij het waterschap om de aanvraag te bespreken.

Voorts liet het waterschap ons weten dat we het hemelwater NIET direct in de sloot mogen lozen. Dat moeten we in onze eigen waterberging (vijver en kavelsloot) opvangen. Onze oplossing om het hemelwater in en tank van 7.500 liter op te vangen die overloopt in de sloot was ook niet acceptabel. Die tank zou immers vol kunnen zitten en dan komt alles ineens in de sloot. Zie onder de schetsen die wij maakten. De NAP-waarden zijn afkomstig uit ons archeologisch onderzoeksrapport.

ABCDE kaart waterstanden

Klik op de onderstaande detailtekeningen om de toelichting bij A, B, C, D of E te lezen.

A plaatsing duiker in sloot B aanleg helofytenfilter C aanleg drainage D aanleg kavelsloot doorsnede E 2015 06 14

zie onder de tabel met NAP gegevens van kavel 052 NAP kavel 052 en afwatering_005.

Dit bericht werd geplaatst in kavel, omgevingsvergunning, vergunningen en procedures en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op AANVRAAG WATERVERGUNNING, AFWATERING EN NAP

 1. Pingback: NAP????? | BOUWEN IN OOSTERWOLD

 2. Pingback: Update betreffende Waterschap Zuiderzeeland | BOUWEN IN OOSTERWOLD

 3. Rene zegt:

  Even een korte vraag op bovenstaande.
  Als ik het goed begrijp mag je het hemelwater dus niet lozen op de bestaande sloot, maar je mag wel lozen op de nieuw gegraven sloot die aansluit op de bestaande sloot (via een overloop) ?

  Mvg,

  Rene (233)

  Like

 4. frankenco zegt:

  zo heb ik het ook begrepen. het gaat erom dat het regenwater eerst wordt opgevangen en niet van alle verharde oppervlaktes in een keer in de sloot komt. dan zou er een zeer plotselinge (ongewenste) toestroom van water zijn. het gaat erom dat een buffer gecreëerd wordt van een zekere capaciteit.

  Like

Reacties zijn gesloten.