Het is stil aan de overkant..

Het is akelig stil aan de kant van de gemeente. We hebben geen flauwe idee hoe onze vergunningsaanvragen (omgevingsvergunning fase 1 en fase 2) ervoor staan. Ook van waterschap Zuiderzeeland hebben we niets meer vernomen (watervergunning). We tasten volstrekt in het duister.

De eerste aanvraag (afwijken bestemmingsplan) dienden wij in op 2 april 2015. Er zijn inmiddels 5 maanden voorbij. Volgens de toezeggingen zou de vergunning na 6 maanden verleend worden. Dat betekent dat nog 4 weken resteren. En in die periode moet ook nog de periode voor ter inzage van 6 weken gepast worden… Waarom laat de gemeente ons niet weten dat het uitloopt, waarom het uitloopt, tot wanneer het uitloopt, wat wij kunnen doen, etc.?

De tweede aanvraag betreft de bouwvergunning voor de woning. Die is ingediend op 26 juli 2015, inmiddels 5 weken geleden. Die vergunning zou binnen 8 weken verleend worden. Nog drie weken te gaan. Iets zegt mij dat de gemeente dat ook niet gaat redden.

De aanvraag voor de watervergunning is op 2 april 2015 ingediend. Volgens het waterschap (bespreking bij waterschap Zuiderzeeland op 31 januari 2015) zou de watervergunning binnen 8 weken verstrekt worden. In de  brief van 18 juni 2015 werd ons medegedeeld dat het drie maanden uitloopt. Sindsdien hebben we niets meer vernomen. De drie maanden zouden 18 september 2015 verlopen wanneer je rekent vanaf de datum op de brief. Wanneer je rekent vanaf het moment van aanvragen (2 april) is die periode vandaag verstreken (2 april + 8 weken + 3 maand extra).  Zouden ze bij het waterschap al terug zijn van vakantie?

Wordt het tijd om een beroep te doen op betaling van een boete (dwangsom) voor te laat genomen besluiten?

Wij wachten..

Dit bericht werd geplaatst in bureaucratie, omgevingsvergunning, watervergunning en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Het is stil aan de overkant..

 1. Frank zegt:

  Wat een vervelende situatie, steeds maar die onzekerheid terwijl je klaar staat om een stap verder te zetten. Misschien dat de gebiedsregisseur eens kan informeren naar de vorderingen binnen de gemeente? Dit is ook in het belang van haar project.

  Like

  • frankenco zegt:

   Ik ben bang dat zolang de gemeente geen financieel belang heeft om door te werken en de aanvragen van Oosterwold effecient door de molen te halen, zelfs tien gebiedsregiseurs geen verschil kunnen maken…

   Like

Reacties zijn gesloten.