Laatste loodjes hoofdkavelweg

Gisteren uitgebreid met de jurist en gebiedsregiseur van de gemeente de details voor de ontsluitingsweg besproken. We dachten al eerder dat we het eens waren maar nu zijn we het denk ik echt eens (i.i.g. over de hoofdlijnen).

E.e.a. heeft consequenties voor het plan dat ik al eerder heb gepubliceerd. De belangrijkste wijziging is dat de vereniging slechts grond zal kopen voor de aanleg van de weg indien er nog geen initiatiefnemers zijn gevestigd op die plek. Indien er vervolgens initiatiefnemers langs de weg komen zullen zij de grond tot het hart van de weg moeten terugkopen.

Indien de weg wordt aangelegd op een plek waar al initiatiefnemers zitten, wordt de weg over de rand van hun kavel aangelegd. Zij zullen dus moeten dulden dat daar een weg inclusief kabeltracé’s komt.

Het einddoel is dat indien het hele gebied rond de weg bewoond is, de vereniging geen grond meer in eigendom heeft. Hiermee sluit de aanpak geheel aan bij de structuurvisie. Een bijkomend voordeel is dat de kosten voor VTZ aanmerkelijk lager zullen zijn zodat ieders bijdrage uiteindelijk lager kan zijn.

Voor hen die al wat gerekend hebben op basis van mijn eerdere blogposts betekent dit een (geringe) financiële tegenvaller. Nu moet immers de strook grond tot het hart van de weg door de naastgelegen kaveleigenaar gekocht worden.

Ik hoop spoedig de gewijzigde versies van het huishoudelijk reglement en het contract met de leden te kunnen publiceren.

De planning is nu als volgt:

 • Deze week de laatste details aanpassen in de contracten, reglement en aktes en intern bespreken;
 • Begin volgende week definitief vaststellen van de gewijzigde stukken binnen VTZ (en achterban);
 • Levering grond 30 november van Rijk via gemeente aan VTZ;
 • Aanleg hoogdkavelweg in december;
 • Aanleg kavelwegen Bosveld en kavel 052 in 1e week januari 2016;
 • Eerste palen de grond in: week 2 of 3 2016.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in oosterwold, vergunningen en procedures, weg en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Laatste loodjes hoofdkavelweg

 1. Heb je een Mac? Dan moet je de ‘e’ ingedrukt houden en dan komen de opties voor puntjes, streepjes enz. 🙂

  Like

 2. Anja en Kevin zegt:

  Jij gaat lekker voortvarend te werk! Hou ik wel van. Zou je na kunnen vragen/kijken welke impact dit heeft voor kavels die 2 a 3 wegen langs hun perceel krijgen en waarschijnlijk voor de wegen al niet voldoende verharding hebben? Waar haal je de verharding dan vandaan? En wat kun je dan nog met je eigen kavel doen? Succes met het afronden van VTZ perikelen met de Gemeente!

  Like

 3. Weet je concreet wat dit betekent voor EPH, zitten al in de vergunningprocedure, koopt EPH gewoon een extra strook grond van het rijk… of omdat de grond al gekocht is door VTZ (30 nov) voordat de EPH grond koopt (later) moet EPH het tot het hart van de weg van VTZ kopen?

  Like

 4. Pingback: Schep in de grond | Femme, Jos en de kinderen naar Oosterwold

 5. Liesbeth zegt:

  Hi Anja, wij hebben net een gesprek gehad met de gemeente. Je mag als kavel 1 weg rekenen als verharding en de rest van de wegen hoef je niet mee te rekenen met je verhardingspercentage, want anders kom je inderdaad niet uit.

  Like

 6. Anja en Kevin zegt:

  Bedankt Liesbeth! Wij hebben morgen een gesprek met de Gemeente, maar fijn om dit alvast te weten.

  Like

Reacties zijn gesloten.