rectificatie

Eerder berichtte ik dat er geen norm voor helofytenfilters bestaat (hier en hier). Die norm was er ooit wel maar die is ingetrokken. Global Wetlands heeft toen die norm nog van kracht was, filters geïnstalleerd die aan die norm voldoen. Uit de offerte die wij van van Global Wetlands mochten ontvangen begrepen wij dat zij de enige waren die een filter konden leveren dat aan de norm zou voldoen. Wij vonden het vreemd dat Global Wetlands zich naar ons en andere initiatiefnemers op een norm beroept die niet meer bestaat. Ondermeer om die reden besloten wij met een andere leverancier in zee te gaan (Kilian Waters). Global Wetlands was niet gelukkig met mijn berichten over dit onderwerp en benaderde mij met het verzoek e.e.a. aan te passen. Vandaar dat ik nu meld dat Global Wetlands e.e.a. heeft aangepast. Global Wetlands heeft de betreffende passage uit haar offerteteksten verwijderd. Wel benadrukt Global Wetlands dat zij toen de norm nog van kracht was, vele installaties onder die norm heeft aangelegd en dat zij nog steeds conform die norm filters bouwt. Op de hierboven aangehaalde pagina’s heb ik een tekst met vergelijkbare strekking toegevoegd.

Geïnteresseerden kunnen een door Global Wetlands aangelegd filter bekijken bij Bosveld 1. Over een week kunnen geïnteresseerden ook een door Kilian Waters aangelegd filter bekijken op onze kavel. De bouw ervan start morgen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, riool en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op rectificatie

  1. Jan Pieter Baas zegt:

    geinteresseerden kunnen ook nu al filters aangelegd door Kilian Water bekijken op de Auguste Comteweg. Die zijn enkele weken geleden aangelegd.

    Like

  2. marzièh zegt:

    ik ben benieuwd of er een groot prijsverschil is.

    Like

Reacties zijn gesloten.