Info over duurzame energie

Ingezonden mededeling:

ALLES WAT JE WILT VRAGEN OVER DUURZAME ENERGIE WAAR JE TOT NU GEEN ANTWOORD OP KREEG op 4 en 6 november bij voldoende deelnemers

Voorlichtingsbijeenkomst van De Groene Reus en Gideon Goudsmit over energie positief wonen voor toekomstige bewoners van Oosterwold Almere.

De Groene Reus en Gideon Goudsmit hebben vorige week een voorlichtingsbijeenkomst gegeven voor Nobelhorst waarbij de opkomst bedroevend laag was terwijl er hoogst interessante informatie werd verstrekt. Ik was erbij als bewoner.

De Groene Reus helpt met individuele en collectieve energieopwekking en mag, bijvoorbeeld, als het college daartoe het besluit neemt, met subsidie gratis zonnepanelen plaatsen. De eerste 13 jaar mag je 25% van de opgewekte energie houden en daarna wordt het je eigendom en krijg je 100% van de opgewekte energie.

Gideon Goudsmit is zeer deskundig op het  gebied van systemen, leveranciers en rendementen. Hij maakt individuele plannen, beoordeelt de offertes en materialen en controleert de installaties. Dit doet hij niet gratis maar op deze avond mag je van alles vragen. Ik heb hem opdracht gegeven voor mij een individueel maatpakket te maken. Komen er meer opdrachten, dan zit er een flinke korting in voor iedere opdrachtgever. Dat geldt voor de mensen deze bijeenkomst bijwonen want dan hoeft hij het verhaal niet iedere keer af te steken.

Google maar eens op Energiek. Dat is een ouder bedrijfsgebouw dat hij energiepositief heeft gemaakt en hij woont al 31 jaar in een energiepositieve woning. Hij helpt niet als je alleen maar een energie neutrale woning wilt.

Wisten jullie dat er al tweezijdige panelen zijn en dat je ze het beste oost-west kunt zetten omdat je ’s ochtends en ’s avonds de meeste energie gebruikt? Dat zonnecollectoren maar 120 dagen per jaar voldoende rendement opleveren? Weten jullie ook dat de grote bulk aan panelen zulk dun glas heeft dat bij een flinke hagelbui grote schade kan ontstaan?

Nee? Kom dan vooral naar de bijeenkomst In Almere Hout.

Er zijn maar 75 plaatsen per keer.

Een bijdrage voor consumpties is vereist.

Aanmelden bij mij: Loes Walsteijn,  lwalsteijn@yahoo.de Geef aan of jij vrijdagavond 4 november vanaf 19.30 uur wilt of zondagmiddag 6 november vanaf 13.30 uur komt.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in duurzaam. Bookmark de permalink .