HOE LEG JE EEN KAVELWEG AAN?

sz

Over de aanleg van kavelwegen, over wat wij daarbij kunnen betekenen en over ongeoorloofd kopiëren en gebruiken van verenigingsstukken.

Over de aanleg van kavelwegen

IMG_8605

Om gezamenlijk een kavelweg aan te leggen heb je in ieder geval het volgende nodig:

 1. een rechtspersoon zoals een VVE of een gewone vereniging;
 2. inzicht in de spelregels Oosterwold en in eisen gemeente t.a.v. de verenigingsstukken;
 3. overeenstemming met mede initiatiefnemers langs de weg betreffende de ligging, drainage, plek van kabeltracé, op- en afritten, etc.
 4. goedkeuring van Team Oosterwold;
 5. een set tekeningen op een dwg onderlegger van de gemeente met alle X-Y;
 6. coördinaten en doorsneden van het profiel;
 7. indien er nutsvoorzieningen moeten komen: overleg en instemming van de Nutsbedrijven;
 8. een aannemer;
 9. geld;
 10. indien de wel loopt langs een stuk waar nog geen initiatiefnemers zijn: veel extra bepalingen in de verenigingsstukken en meer geld.

Wat wij voor u kunnen betekenen betreffende kavelwegen

Bouwen in Oosterwold is opgericht in december 2014 en is een onderneming van Jacqueline de Ruiter en Frank Meijers. Frank is techneut en advocaat met inmiddels meer ervaring in het aanleggen van kavelwegen in Oosterwold dan wie dan ook. De ideale combinatie voor dit soort werk!

Wij legden die wegen aan of waren daarbij behulpzaam. Wij hebben uitstekende contacten met aannemers, ingenieursbureau, de nutsbedrijven en met de Team Oosterwold.

Heb je hulp nodig bij de aanleg  van een kavelweg? Bel of e-mail Frank Meijers / 0620 707426 / Franksmeel@gmail.com.

Over onrechtmatig gebruik van verenigingsdocumenten

Het opstellen van de verenigingsstukken is een zeer tijdrovende klus geweest. De eerste set voor VTZ heeft mij, inclusief alle besprekingen met gemeente, nutsbedrijven, bouwers, ingenieursbedrijven  320 uur werk gekost. Voor alle andere kavelwegen zijn de stukken drastisch aangepast omdat die anders van opzet zijn. Tot nu toe was nog geen enkele kavelwegvereniging gelijk aan een andere. De hiervoor genoemde tijd is niet vergoed. Dat betrof zogezegd een investering.

Ik heb het auteursrecht van die verenigingsstukken. Aan iedereen die de verenigingsstukken wil gebruiken als uitgangsKnipseldocument vraag ik nu als tegenprestatie voor de enorme hoeveelheid werk die daarin is gaan zitten een buitengewoon schappelijke vergoeding. Zij krijgen dan ook de laatste en beste versie van die stukken. Zonder mijn instemming en deze vergoeding is het niet toegestaan om deze documenten te gebruiken.

Spijtig genoeg is gebleken dat sommige initiatiefnemers (oudere versies van) van de verenigingsdocumenten hebben gebruikt om zelf een nieuwe vereniging op te richten. Daarvoor vroegen zij de auteur (mij) geen toestemming en betaalden zij geen vergoeding. Dit ondanks de duidelijke vermelding van de auteursrechten op de eerste pagina. Uiteraard is dit geheel onbewust  gebeurd, initiatiefnemers hebben veel aan hun hoofd. Maar hiermee plegen deze initiatiefnemers wel een inbreuk op de auteursrechten.

Ik vraag deze initiatiefnemers contact met mij op te nemen om alsnog afspraken over het gebruik van mijn werk te maken. Eerlijk = eerlijk!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, kavelweg en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op HOE LEG JE EEN KAVELWEG AAN?

 1. Laurens zegt:

  Als dit de trend in Oosterwold wordt ga ik denk ik maar ergens anders bouwen. De bureaucratie van de gemeente lijkt me al erg genoeg. Juridisch gesteggel met buren daar boven op lijkt mij de hel op aarde, terwijl een paradijs ook mogelijk is indien iedereen bereid is elkaar te helpen en profijt kan hebben van elkaars pionierswerk.

  Like

 2. Pingback: Straatnamen Oosterwold | BOUWEN IN OOSTERWOLD

Reacties zijn gesloten.