Eerste vlucht jonge kerkuil

Bijna 6 meter boven de grond, veilig voor roofdieren, in de nok van onze schuur hebben we een nestkast voor kerkuilen geplaatst. fullsizeoutput_133dDie is dit voorjaar meteen in gebruik genomen. In de schemering vliegen ze uit om muizen te vangen. Majestueus en geruisloos zoeven die enorme dieren dan richting het land achter ons huis. Daar zitten de lekkerste muizen. fullsizeoutput_1340

Vorig jaar knaagden de muizen 1 cm boven de grond alle steeltjes van onze doperwten, peultjes en kapucijners door midden. En de bieten en wortels aten ze op vanaf de onderkant. In tegenstelling tot vorig jaar hadden we dit jaar helemaal geen last van muizen. Niet één plant is aangevreten (van de wortels en bietjes weten we het nog niet). Is dat het werk van onze kerkuilen?

fullsizeoutput_133b

 

Vandaag was het tijd om te gaan vliegen voor het jonge kroost. Maar eentje was de weg kwijt. Die zat in mijn kantoor in een donker hoekje te wachten tot het weer donker werd denk ik. Toen ik binnen kwam is hij alsnog door het raam gevlucht. Daar landde hij tussen de phacelia en gele mosterd. Maar dat is al ruim een meter hoog. Opstijgen zat er niet in, hij raakte verstrikt in de gewassen.

IMG_0055

Onze buurman Floris was er snel bij en hielp ons om hem weer in zijn kastje te zetten.

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in kerkuilen oosterwold en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eerste vlucht jonge kerkuil

  1. peter van rhenen zegt:

    Wat een prachtige vogel. Leuk dat de nestkast bewoond is.

    Like

Reacties zijn gesloten.