Piepschuim in sloten en bossen, oproep aan gemeente en initiatiefnemers

Veel initiatiefnemers kiezen voor Oosterwold omdat ze verlangen naar ruimte en natuur. Helaas geldt dat niet voor de aannemers die zij inschakelen. Dit leidt tot ernstige milieuvervuiling.

img_2645

De aannemers die rondom januari – maart van dit jaar de fundering en vloerisolatie aanlegden hebben een aardige milieuramp veroorzaakt. Hiernaast slechts een voorbeeld van de soort piepschuimachtige isolatie waarom het gaat. Het bos, bermen en de sloten liggen er vol mee. Wanneer niemand dit verwijdert zal het via de sloten en magen van dieren uiteindelijk in onze oceanen terecht komen. Ik heb al zakken vol uit de sloten gehaald. Deze klus is te groot voor mij alleen.

img_2644

Op de tweede foto hiernaast zie je een voorbeeld van hoe die piepschuimachtige platen onder de vloer verwerkt worden, bovenop de isolatie van piepschuim voor (de bekisting van) de  fundering.

Omdat er doorgaans geen of slechts gammele bouwhekken rondom de bouwplek staan kan met een beetje wind het piepschuim de wijde wereld inwaaien. En storm hebben we gehad afgelopen winter.

Hieronder volgt een collage van slechte een deel van wat ik in een uurtje wandelen aantrof in het VTZ gebied en langs de kavels aan de andere kant van de Tureluurweg . De werkelijkheid is vele malen erger. De kleine stukjes heb ik daarbij overgeslagen. Daar was geen beginnen aan.

Beste gemeente Almere, is er iets te ondernemen tegen huidige en toekomstige aannemers om erger te voorkomen én om de huidige partijen piepschuim te verwijderen?

Beste initiatiefnemers, kunnen jullie je aannemers wellicht tot opruimen en maatregelen ter voorkoming van erger manen?

De sloten (langs Vrije Vogellaan en Tureluurweg):

 

Het bos en de berm langs de Tureluurweg:

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, problemen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Piepschuim in sloten en bossen, oproep aan gemeente en initiatiefnemers

  1. Mark zegt:

    Dit begint wat mij betreft met de initiatiefnemers. Maak goede afspraken daarover met je aannemer. Een schone, opgeruimde bouwplaats hoort bij (duurzaam) bouwen, net als goed gesorteerde reststromen. Wij moeten nog beginnen met bouwen, maar ik heb ze al op het hart gedrukt dat het niet zo’n klassieke laat-maar-wegwaaien en stort-alles-maar-lekker-in-1-container bouwplaats wordt. Dat past wat mij betreft absoluut niet bij Oosterwold.

    Like

  2. Pingback: Bewoners ruimen bouwafval op | BOUWEN IN OOSTERWOLD

Reacties zijn gesloten.