VERGUNNINGEN

Wij gaan de omgevingsvergunning in twee fasen aanvragen:

  1. aanvraag afwijken van bestemmingsplan
  2. aanvraag bouwvergunning.

Wij gaan dus niet de verkorte procedure volgen die pas in oktober 2015 beschikbaar komt. Lees hier waarom.

De aanvraag bestemmingsplanwijziging gaat begin april de deur uit. Zie hier de checklist voor fase 1. Zorg vooral voor een heel precieze omschrijving van de percentages verharding, water, groen, roodkavel etc. in verhouding tot wat de structuurvisie voorschrijft.

De aanvraag moet ingediend worden via het speciaal daarvoor ingerichte loket. De instructie van de gemeente luidt als volgt:

 “De aanvraag dient bij voorkeur via het omgevingsloket ingediend te worden. Dit is de website www.omgevingsloket.nl. Voor de eerste fase dient gekozen te worden voor de activiteit ‘Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’. Let er wel op dat je bij de aanvraag aangeeft dat het om een gefaseerde aanvraag gaat. Er zal dan namelijk gelijk een fase twee ‘klaargezet’ worden in je eigen overzicht.

Het omgevingsloket is het landelijke portaal voor het indienen van aanvragen. Doordat je als locatie Almere opgeeft, zal de aanvraag automatisch bij ons ingediend worden.”

Op 1 april dienden wij in de aanvraag afwijken bestemmingsplan
Zie de update van 3 juli betreffende de inhoud van de aanvraag voor de tweede fase (bouwaanvraag).

WATERVERGUNNING

De aspecten die met water te maken hebben worden in een aparte Watervergunning ondergebracht die wordt verstrekt door Waterschap Zuiderzeeland. Wij hebben een watervergunning aangevraagd voor het lozen van het effluent van het helofytenfilter, de duiker in de sloot, het aanleggen van een nieuwe kavelsloot en het lozen van hemelwater. Wij vroegen de watervergunning aan op 1 april 2015 en hebben iets later enige aanvullingen gedaan.  Op 16 september 2015 vernamen wij dat de vergunning was verleend. Of type in het zoekveld “Zuiderzeeland” voor alle overige blog-berichten over de watervergunning.

Op 22 september 2015 ontvingen wij onze watervergunning. Zie de blogpost voor enige details.

Een reactie op VERGUNNINGEN

  1. Pingback: OMGEVINGSVERGUNNING VERLEEND | BOUWEN IN OOSTERWOLD

Plaats een reactie