1e geasfalteerde weg Oosterwold

De Emile Durkheimweg wordt op dit moment geasfalteerd. Het filmpje hieronder toont de eerste meters!

Zo gewoon voor de gemiddelde burger maar wat een feest voor ons.
Vanmiddag is het rolschaatsen. 700 m vrijbaan, iedereen is welkom!

Alvorens te asfalteren is de weg twee dagen lang voorbewerkt. Allereerst zijn de gaten in de puinweg gedicht, het wegdek is flink aangetrild met een enorme wals met een trillende rol en voorts is het wegdek onder een helling gelegd ten behoeve van de afwatering. Het water kan naar weerszijde de sloot in maar de weg is zo gelegd dat alles naar ‘één kant afloopt.

Het asfalt is 5,5 m breed, exact zoals voorgeschreven in het bestemmingsplan. Bij de opritten zijn stelcon platen gelegd zodat de randjes niet stuk gereden worden.

De laag is 5 cm dik. Dit zou voor tijdelijke verharding genoeg zijn. Volgens de stratenmakers heeft een dikkere laag geen zin.

Omdat de Emile Durkheimweg vooralsnog een doodlopende weg is, was het niet mogelijk om te verharden met klinkers. Dat is namelijk vele dagen (weken) werk. Al die tijd zou de weg afgesloten zijn. Dat is niet acceptabel voor de bewoners. Asfalteren kan in een halve dag en had daardoor de voorkeur bij de meeste leden.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, kavelweg, weg en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op 1e geasfalteerde weg Oosterwold

 1. Bart Corduwener zegt:

  Fijn dat ik dit bericht krijg. Dankzij abonnement op de blog. Zullen we onze Facebookaccounts maar opzeggen? Dit werkt veel relevanter en persoonlijker

  Like

 2. John van Diepen zegt:

  Mooi asfalt is niet lelijk. Ik wens jullie lang plezier van deze opgewaardeerde weg.

  Like

 3. Jan Kooy zegt:

  Gefeliciteerd. Maar 1e geasfalteerde weg is een beetje te veel eer toch? Kievitsweg, Goudplevierweg, Paradijsvogelweg, Tureluurweg. Allemaal asfalt nietwaar?

  Like

 4. frankenco zegt:

  Ja dat is waar. En het bijzondere aan de Emile Durkheimweg is dat die helemaal door initiatiefnemers zelf is georganiseerd en betaald e.e.a. in overeenstemming met het bestemmingsplan Oosterwold. De wegen die jij noemt zijn allemaal door de overheid met belastinggeld aangelegd. Voor vrijwilligers die niets van wegenbouw aanleggen is dat een behoorlijke mijlpaal.

  Like

Reacties zijn gesloten.