WINDMOLEN

Na wat googlen stel ik vast dat er twee stromingen zijn: mensen die zelfvoorzienend willen zijn en mensen die er geld mee willen verdienen. Een combinatie is onmogelijk want indien je zelfvoorzienend wilt zijn, dus zonder terug te leveren aan het net, ga je vreselijk veel investeren in accu’s en ga je nat.

Ook stel ik vast dat je er als particulier niet echt geld mee kunt verdienen en dat wanneer je zelfvoorzienend wilt zijn je er met een  particuliere windmolen niet bent. Die zijn gewoon te klein, ze leveren maar een fractie van de werkelijke afname.

windmolenOnze drijfveer is om zelfvoorzienend te zijn. Daarvoor moet een zo groot mogelijke molen komen zodat we in de winter ook wat stroom kunnen opwekken. De windmolen is toegestaan zolang die niet meer dan 5 meter boven het hoogste punt van het bouwwerk uitkomt. Een vrijstaande molen is niet toegestaan.

Wij willen ook rust en dat betekent dat een standaard molen met wieken afvalt. Die suizen en trillen.

Van alle kanten krijgen we de suggestie om de wokkel te plaatsen. Maar dat ding vertrouw ik niet. Die lijkt meer energie uit de wind te halen dan erin zit. Bovendien is hij al lang op de markt geïntroduceerd maar er is nog steeds geen overtuigend verslag met meetresultaten gepubliceerd.

Al met al denken we dat het niet gaat lukken met een windmolen gezien de beperkingen die de gemeente heeft opgelegd (max. 5 m boven de opstal). Gemiste kans voor Oosterwold…

 

2 reacties op WINDMOLEN

  1. Liesbeth zegt:

    Hadden jullie deze wokkel windturbine ook al gezien? http://motherboard.vice.com/nl/read/archimedes-windturbine

    groet, Liesbeth

    Like

  2. Klaas van Dijk zegt:

    ik dacht dat gem Oosterwold meedacht.Mijn ideen omtrent duurzame energie worden toch weer door regeltjes gekortwiekt.Waarom mag er geen hoge molen staan?Is in de verte een koeltoren van een kerncentrale wel acceptabel?Is absoluut geen reclame voor dit duurzame project.

    Like

Plaats een reactie