ZONNECELLEN

De installatie zal bestaan uit 20 PV panelen en een omvormer die eerst accu´s oplaadt en pas dan gaat terugleveren. Wanneer er meer wordt afgenomen dan word opgewekt, worden eerst de accu´s aangesproken, daarna schakelt hij bumpless over op het net.zonnepanelen op de grond

De panelen komen op een paar stelcon platen te liggen, exact zuid. De hellingshoek is 15 graden. Uit onderzoek blijkt dat bij exact zuid georiënteerde cellen, de hoek van 15 graden praktisch net zo veel oplevert als een steilere hoek. Ze vallen op die manier ook minder op in het landschap.

Het merk panelen moeten we nog bepalen. Momenteel hebben we de installatie laten doorrekenen met 20 maal SolarWorld AG SW 260 poly protect panelen met een piekvermogen van 5,20 kWp.

Als omvormer zou dienst kunnen doen de InfiniSolar omvormer

Voor de accu’s zijn wij gecharmeerd van de loodkristal accu’s. het voordeel daarvan is dat ze volledig ontladen kunnen worden, veiliger zijn (geen zuur), 3 maal zo lang meegaan als loodzuur accu´s, minder gevoelig zijn voor hogere temperaturen. De prijs is er helaas ook naar..

Voor de installatie betekent dit dat we met 3 fasen moeten werken, 25 A per fase. Dat komt goed uit want voor de machines hebben we ook krachtstroom nodig.

Update maart 2017: zie hier onze installatie

Een reactie op ZONNECELLEN

  1. Peter van Deth zegt:

    Wellicht een interessant idee om energie met elkaar uit te wisselen, bijgehouden door een blockchain met intelligente apparaten die op juiste tijden in en uitschakelen. Met onze elektrische auto’s als buffer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s