Hoofdontsluitingswegen Oosterwold door de gemeente aangelegd?!

Inmiddels heeft voortschrijdend inzicht opgeleverd dat het voor initiatiefnemers veel gevraagd is om met elkaar lange hoofdontsluitingswegen (toegangswegen) aan te leggen in Oosterwold. Bij aanvang leek het een taaie klus, die we her en der moeizaam geklaard hebben. Verreweg het grootste gebied dat door initiatiefnemers ontsloten wordt is het VTZ gebied (Emile Durkheimweg, Platoweg en Vrije Vogelweg).

Het lastigste daarbij is niet het technische aspect. Een weg ontwerpen en laten aanleggen is een relatief eenvoudig kunstje. Het lastigste is dat naarmate de vereniging een groter gebied bestrijkt er meer strijdige belangen ontstaan. Dit legt een enorm beslag op de tijd van de bestuurders (vrijwilligers) van de kavelwegverenigingen met de zekere uitkomst dat ze het toch nooit goed doen voor iedereen, met alle gevolgen van dien.

De gemeente heeft nu besloten om de grootste gebieden iets kleiner te maken. De hoofdontsluitingswegen worden nu door de gemeente aangelegd. De zijwegen waaraan de kavels komen, doen de initiatiefnemers zelf. Dit lijkt mij helemaal zo gek nog niet. Althans zolang die hoofdontsluitingswegen de kavels volgen die initiatiefnemers zelf hebben bedacht. Anders krijgen we weer van die saaie vierkantjes in het veld. Het uitgangspunt “de wegen volgen de kavels” is wat mij betreft heilig. En zolang er geen irritante straatverlichting voor mijn slaapkamerraam komt natuurlijk.

Onze gebiedsregisseur legt e.e.a. prima uit in de uitzending van Omroep Flevoland:

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, kavelweg, problemen, weg en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.