STAP 5a: ARCHEOLOGISCH ONDERZOEK

We moeten zelf archeologisch onderzoek laten doen. Begin januari 2015 week wordt daarmee een aanvang gemaakt. De rapporten gaan deel uitmaken van de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Deze eis zou in de loop van 2015 voor kleinere kavels vervallen..

1e boringen

1e boringen

In deze periode doet de gemeente Almere ook nog twee dingen. Zij doen een bodemonderzoek naar eventuele schadelijke stoffen en zij laten het perceel officieel inmeten. Dit laatste is uiteraard van belang voor het kadaster, voor de nutsvoorzieningen, om straten een naam te kunnen geven etc. Zie hier van een voorbeeld van dat ingemeten kavel. Pas na het inmeten kunnen adressen toegekend worden.

laatste boringen

De laatste boring met de avegaarboor

De uitkomst van het archeologisch onderzoek is van groot belang. Indien op de plek waar ons huis komt iets gevonden wordt van archeologische waarde, moeten we het huis verschuiven. De kans zou minimaal zijn maar onmogelijk is het niet. Spannend!

Om een archeologisch onderzoek te kunnen starten hebben we eerst een pakket van eisen opgevraagd bij de stadsarcheoloog Wouter Smit. Het is hier te downloaden.

 

Wij hebben drie rondes van boringen moeten laten doen. Zie de posts daarover hieronder:

1e ronde: hier, hier

2e ronde, hier, hier

3e ronde, hier, hier

De conclusie en overzicht van de vondsten hier.

Terug naar STAPPENPLAN

5 reacties op STAP 5a: ARCHEOLOGISCH ONDERZOEK

  1. Pingback: Kavel definitief finaal? | BOUWEN IN OOSTERWOLD

  2. Pingback: Archeologische vondsten gedaan! Hoe ernstig is het? | BOUWEN IN OOSTERWOLD

  3. Pingback: Laatste boringen! | BOUWEN IN OOSTERWOLD

  4. Nancy zegt:

    Als ik een ontheffing voor archeologisch onderzoek wil aanvragen waar kan ik dit dan doen. Ik heb een kavel kleiner dan 400 vierkante meter en mijn buren hebben al archeologisch onderzoek gedaan. Ze hebben goedkeuring.

    Like

Plaats een reactie