KAVEL

KOSTEN

Klik hier om de rekentool te downloaden waarmee je zelf de kosten van de grond en de indeling naar verharding, water, bebouwing, landbouw, etc. kunt berekenen  (virusvrije excel sheet).

INRICHTING

De inrichting van de kavel wordt voor een deel bepaald door de voorschriften. Deze zijn aanvankelijk Ons kavelvastgelegd in de Intergemeentelijke Structuurvisie Oosterwold. Daarin staat bijvoorbeeld dat je 12,5% vloeroppervlak mag volbouwen, dat je 2% water moet creëren etc. Eind 2016 zijn deze eisen overgenomen in § 13.3.5 van het bestemmingsplan Oosterwold.

Onze kavel wordt ruim 2 ha (20.000 m2) groot en komt er ongeveer zo uit te zien:kavel roodkavelvlekken

  • Links is een sloot. Die moeten we er vanaf het midden bijkopen (en zelf onderhouden).
  • Onderaan is de grens met het Kathedralenbos. De kavel begint 5 meter vanaf de bomen.IMG_7430
  • Op het brede deel komt in het midden ons huis met grote schuur.
  • Op het rechter deel kunnen we in de toekomst nog een groot of twee kleine huizen bouwen. Voorlopig zal het smalle deel gewoon landbouwgrond zijn.
  • Langs de bovenrand komt een kavelweg. Deze zal niet langs de hele rand van de kavel lopen omdat we daar niet genoeg meters verharding voor hebben. De kavelweg loopt vanaf de ontsluitingsweg, over de bestaande sloot, tot aan onze oprijlaan.
  • Linksboven komt een duiker over de sloot om aan te sluiten op de weg van de buren aldaar.
  • Er komt een vijver van ca. 150 m2 (gemeten op het water, niet bovenkant talud).
  • Er komt een kavelsloot langs de brede boven en een sloot langs het schuine deel. .
  • Tussen de kavelsloot en de kavelweg hadden we een houtwal gepland. Zie oude tekening onder. (nieuwe hier). Inmiddels is die houtwal gesneuveld in het plan.

kavelsloot3

Voor dwarsdoorsnedes van de waterpartijen zie deze blog post.

4 reacties op KAVEL

  1. Pingback: Kavel definitief finaal? | BOUWEN IN OOSTERWOLD

  2. Ronald Roubos zegt:

    Ziet er prachtig uit, maar ik zie dat jullie als optie de mogelijkheid open laten om in de toekomst een andere woning op de kavel te bouwen, ik dacht dat er maar 1 gebouw op het roodkavel gebouwd mag worden, heb ik dat verkeerd begrepen?
    Succces met jullie olannen.
    Groet,
    Ronald Roubos
    sscr@quicknet.nl

    Like

    • frankenco zegt:

      Hallo Ronald,
      Wij waren bij de allereerste groep die een kavel ontwikkelden. Toen was het bestemmingplan Oosterwold nog niet van kracht. Wij vallen onder het regime zoals neergelegd in de Intergemeentelijke Structuurvisie Oosterwold. Die structuurvisie bleek teveel projectontwikkelaars of daarop gelijkende initiatieven aan te trekken. Het gevolg was dat er weer een standaard ontwikkeling plaatsvond van woningen ontwikkeld door een enkele partij op basis van winstmaximalisatie. Dit in plaats van organische ontwikkeling, met veel variatie, op basis van wooncomfort maximalisatie. Ook was dit in strijd met het uitgangspunt van Oosterwold: partijen die veel geld verdienen aan het projectmanagement enzo eruit en laat de mensen zelf doen wat ze zelf kunnen doen. Om dat doel toch te kunnen realiseren is een aantal wijzigingen doorgevoerd. De eerste is dat roodkavels aaneengesloten moeten zijn. De tweede is dat de gemeente helemaal niet meer praat met anderen dan mensen die hun eigen huis gaan( laten) bouwen. Als projectontwikkelaar of als verkapte CPO manager kom je dus niet meer aan tafel. De gemeente hooft ontwikkelaars die hier geld willen verdienen compleet buiten spel gezet.

      Het antwoord op je vraag: je mag meerdere gebouwen op je roodkavel bouwen. Het roodkavel moet aaneengeloten zijn. De vorm van dat roodkavel kan je zelf invullen. Barbapappa’s, ellipsen, rechthoeken, haakse bochten, whatever.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie